O NAS MODELI NUDIMO MATERIALI KONTAKT POVEZAVE
MOda ZA MOčnejše
Jožica Jankovec s.p.
Cesta Ljubljanske brigade 23
LJUBLJANA
2012 Copyright © MOZAMO
VOLNA
lastnosti in uporaba
Volno uporabljamo večinoma za zimska oblačila, kot so moške in ženske obleke, puloverji, plašči, jakne, šali, kape, klobuki, nogavice, toplo perilo... iz volne so tudi prijetni izdelki za notranjo opremo stanovanj. Iz volne so izdelane težke, debele, mehke, voluminozne ali čisto lahke tekstilije. Cenjene so gladke volnene tkanine, v katerih so vlakna tesno povezana, tako da se težko kodrajo. Ker zadržujejo manj zraka, pa so takšne tekstilije manj tople. Zato se oblačila, ki so narejena iz takšne volne lahko nosijo tudi za kakovostna fina prehodna moška in ženska oblačila, kravate šale in pa nogavice.
Volneni izdelki se malo mečkajo in se hitro izravnajo zaradi elastičnosti volnenih vlaken. Hitro vpijajo vlago in se počasi sušijo.
Volnena vlakna pa se pogosto uporabljajo v mešanicah z drugimi vlakni, kot so sintetična vlakna (poliamid, poliester, poliakril). Pri tem pa se zmanjša nevarnost polstenja in olajša nega izdelkov. Dobre lastnosti volne prevladajo, če je njihov delež v mešanicah nad 50%. Poleg naštetih sintetičnih vlaken se izdelujejo tudi mešanice s svilenimi, bombažnimi in vlakni drugih živali.
VELIKA RAZPRODAJA VSEH MODELOV IZ ZALOGE
 
POPUST od 20% do 50%