O NAS MODELI NUDIMO MATERIALI KONTAKT POVEZAVE
MOda ZA MOčnejše
Jožica Jankovec s.p.
Cesta Ljubljanske brigade 23
LJUBLJANA
2012 Copyright © MOZAMO
SVILA
lastnosti in uporaba
Svila je tudi ime za blago iz svilenih vlaken. Svila je naravni protein, tako kot človeški las. Vsebuje naravno lepilo sericin, ki ga izloča sviloprejka in se med proizvodnjo tkanine ohrani. Uniči pa se lahko, če tkanino peremo v vroči vodi, kjer se svila skrči.
To je bleščeča, fina, mehka, trdna nit. Naraven material, luksuznega izgleda, koži prijeten. Negovanje nekoliko bolj zahtevno.
Svileni izdelki delujejo hladno in obenem zadržujejo toploto. Fine tkanine se gladko prilegajo na kožo, jo hladijo, vmesni zrak, ki težko uhaja skozi gosto tkanino, pa deluje kot toplotni izolator. Hitro vpija vlago, kar dodatno poveča udobnost oblačila, zaradi finosti in nežnosti pa je na koži prijetna.
Svila se uporablja za elegantna in svečana oblačila, bluze, srajce, perilo, kimone, robce, kravate, šale, rute, ročne torbice, dekorativne tkanine, dragocene preproge, posteljno perilo, umetno cvetje, barvne trakove za pisalne stroje, tiskarske šablone, gumbe in najrazličnejše drobne, ročno izdelane svilene izdelke.
Uporaba sušilnega stroja ni dovoljena, saj delovanje centrifuge škoduje gladkosti svilene tkanine, svila se pa po takem postopku nikoli ne opomore in ostane trajno zmečkana.
Svileni izdelki se ne sušijo na soncu, saj porumenijo, prav tako jih lahko likamo le na nizki temperaturi, na programu za svilo.
VELIKA RAZPRODAJA VSEH MODELOV IZ ZALOGE
 
POPUST od 20% do 50%